Ekskurzija Bihać-Rijeka

previous arrow
next arrow
Slider

Lijepo i ugodno putovanje započelo je u petak u popodnevnim satima a organizovali su ga aktivisti i prijatelji Fondacije Svjetlost. Krenulo se u petak iz Zenice put Bihaća gdje su nas primili i ugostili naši prijatelji.  Po dolasku u Bihać imali smo priliku malo prošetati i upoznati ovaj lijepi grad na Uni.

Ujutro u subotu krenuli smo put grada Rijeke kako bi posjetili ovaj grad a ujedno i posjetili nedavno otvoreni Islamski centar Rijeka. Po dolasku ljubazni domaćini su nas poveli u obilazak centra i džamije koja je pravo remek djelo moderne arhitekture. Nakon odmora i ručka u restoranu centra uputili smo se u sami centar grada gdje smo imali namjeru prošetati kroz rivu i šetalište grada. Ugodna klima i ljubazni Riječani su nam dodatno uljepšali ove trenutke. Nakon odmora i uživanja u mediteranskom suncu krenuli smo putem nazad do naše BiH tj. Bihaća.
U nedjelju ujutro krenuli smo kući a u našu rutu stavili smo šeher Banja Luku. Prije Banja Luke iskoristili smo priliku posjetiti spomen obilježje šehida i nedužno ubijenih građana Kozarca i sjetiti ih se Fatihom. Po dolasku u Banja Luku dočekao nas je ljubazni domaćin – muftija banjalučki Osman ef.Kozlić. Jedan od banjalučkih imama nam je poželio dobrodošlicu i naglasio koliko su im značajne ovakve posjete. Sjedili smo i razgovarali sa domaćinima. Nakon toga smo prošetali ovim šeherom i još jednom se uvjerili u ljepotu ovog grada.

Zatim nam je još jedino preostalo da zaokružimo ovo putovanje i poslušamo neke od dojmova naših putnika. Svi smo se složili da su nam potrebna ovakva putovanja i druženja.

Hvala svima koji su bili dio ovog putovanja i akoBogda da se ubrzo vidimo na nekom sljedećem!

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *