Ferid Omić osvojio prvo mjesto na Federalnom takmičenju iz matematike

previous arrow
next arrow
ArrowArrow
Slider

U organizaciji Udruženja matematičara Kantona Sarajevo u subotu je održano 57. takmičenje mladih matematičara Bosne i Hercegovine. Domaćin ovog Federalnog prvenstva učenika srednjih škola, bila je Gimnazija Bugojno.

Na samom takmičenju iz matematike, učestvovala su 132 učenika srednjih škola iz naše zemlje koji su svoje učešće na federalnom takmičenju izborili  kroz ranije održana kantonalna takmičenja.

Nakon održane uvodne riječi od strane domaćina takmičenja, direktora Gimnazije Mesuda Šečića, načelnika Bugojna Hasana Ajkunića i drugih, učenici su pristupili samoj izradi zadataka, a profesorima matematatike koji su bili pratioci učenicima obratili su se prof.dr.Hasan Jamak i prof.dr.Mehmed Nurkanović jedni od vodećih matematičara u našoj zemlji.

Na kraju takmičarskog dijela programa proglašeni su najbolji u svim kategorijama raspoređenim po razredima. Među najboljim u kategoriji prvog razreda se našao i naš stipendista Ferid Omić koji je osvojio prvo mjesto. Pored Ferida federalnom takmičenju prisustvovao je također naš stipendista Ajdin Muharemović koji je osvojio četvrto mjesto u kategoriji četvrtih razreda.

Oba naša stipendiste su se plasirali na Matematičku olimpijadu Bosne i Hercegovine. Zahvaljujući našim vrijednim donatorima koji su prepoznali važnost obrazovanja, Fondacija Svjetlost i ove godine ima priliku i nastoji da omogući vrijednim učenicima, koji su poput Ferida i Ajdina  željni sticanja znanja, školovanje po najboljim uslovima.

Iskrene čestitke našim stipendistima uz što bolje rezultate na predstojećoj olimpijadi.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *