Iftarsko sijelo Šiprage – Kotor Varoš

previous arrow
next arrow
ArrowArrow
Slider

U ponedjeljak, 12.06.2017. godine, aktivisti i prijatelji Fondacije ”Svjetlost” Zenica organizovali su iftar i iftarsko sijelo u džematu Šiprage koje pripadaju MIZ Kotor Varoš. Aktivisti su sa sobom ponijeli 90 iftara. Po dolasku u ovaj kraj aktivisti su imali priliku uživati u čistom zraku i netaknutoj prirodi. Po nastupanju iftarskog vremena aktivisti zajedno sa džematlijama iftarili su se u novoizgrađenoj džematskoj zgradi. Posebno je bilo lijepo vidjeti omladinu na ovom iftaru. Po završetku iftara prisutnima se obratio glavni imam MIZ Kotor Varoš, prof.Samir ef.Delić, i kazao kako je ovo jedan lijep poklon koji su mještani Šipraga mogli dobiti te se zahvalio Fondaciji ”Svjetlost” koja je odabrala baš ovaj džemat da obiđe i zajedno provede ove ramazanske trenutke.

Nakon toga se obratio imam ovog džemata, ef.Mirzet Pezer, koji je istakao važnost atmosfere zajedništva i činjenja dobra u ovom mjesecu. Kako je važno uvijek biti na usluzi drugima i na taj način biti sretan u životu. Dati prednost drugom čovjeku ispred sebe u primanju nagrada, u primanju pohvala, u isticanju ispred drugih je djelo koje je posebno teško ali je zato i posebno vrijedno.

Zatim se u ime Fondacije obratio sekretar Fondacije ef.Muhamed Efendić i ponudio, ispred Fondacije ”Svjetlost”, usluge stipendiranja kroz smještaj i hranu koje nudi Fondacije ”Svjetlost” u svojim smještajnim kapacitetima u Zenici.

Po završetku iftarskog sijela aktvisiti su krenuli nazad prema Zenici kako bi prispjeli na sehursko vrijeme.

Upravni odbor Fondacije ”Svjetlost” zahvaljuje svim donatorima koji su učestvovali u akciji kupovanja i pripremanja iftara.