Predavanje dekana IPF-a

U četvrtak navečer imali smo čast da ugostimo dekana Islamskog Pedagoškog Fakulteta u Zenici dr.hfz.Halila ef.Mehtića i da prisustvujemo jednom dirljivom predavanju o moralnim univerzalnim vrijednostima.
Profesor je naglasio koliko je potrebno njegovati, živjeti i mlade podučavati moralnim vrijednostima. Da bi se naše društvo izliječilo od korupcije, sebičnosti vodećih ljudi i davanje prednosti sebi ispred zajednice potrebno je krenuti od svakog pojedinca. Potrebno je da svako od nas sebe preispita i vidi da li kod njega ima nešto što narušava nečiji mir i da razmisli kako on kao pojedinac može doprinijeti poboljšanju društva. Profesor je naglasio kako se danas sloboda življenja pogrešno tumači kao sloboda strasti bez ikakvih ograničenja. Za slobodu koja narušava tuđu slobodu ne može se reći da je sloboda! Bitno je zadržati dozu ljudskosti i pristojnosti pa makar nas zapljuskivali talasi suprotnih trendova preko medija i društvenih tokova.

Nakon predavanja družili smo se još neko vrijeme uz kafu gdje smo imali priliku da postavljamo pitanja profesoru i razmjenjujemo mišljenja.
U ime Fondacije Svjetlost profesoru i svim prisutnima zahvalio se sekretar Fondacije Muhamed ef.Efendić.

 

previous arrow
next arrow
ArrowArrow
Slider

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *